IHME -pajan pisteellä tutustutaan perinteiseen suomalaiseen kädentaitojen muotoon: kaarnaveneen veistämiseen. Jokainen osallistuja saa valmistaa veneen omien taitojensa mukaan.  
Yksinkertaisimmillaan vene voi olla pelkkä kaarnanpala, johon tehdään reikä mastoa varten, mutta haastetta kaipaavat voivat valmistaa hyvinkin yksityiskohtaisen veneen. Paikalla myös vedellä täytetty astia, jossa oman veneen toimivuutta voi testata.

Työpajassa valmistamansa veneen voi joko ottaa mukaansa tai jättää IHME-pajaan keväällä tapahtuvaa vesillelaskua varten. IHME-paja nimittäin saa jatkoa keväällä 2018 Kannelmäessä, jolloin pajoissa valmistetut veneet lasketaan oikeasti vesille.

IHME-paja on IHME-nykytaidefestivaalin ja Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden yhteistyöhanke, joka on alkanut vuonna 2012. Tänä vuonna IHME-pajan taiteilijaksi on valittu kuvataiteilija Antti Laitinen. Laitinen kutsuu nuoret rakentamaan kanssaan kaarnaveneiden laivuetta. Kaarnaveneessä käytetään ainoastaan luonnosta saatavia materiaaleja, jolloin lopputulos on myös ekologinen eikä kuormita ympäristöä.

IHME-festivaali

Reaktori 21.–23.2.2018

Helsingin messukeskus
Messuaukio 1
00521 Helsinki

Sisäänkäynti eteläisestä sisäänkäynnistä

n/a