Neljättätoista kertaa järjestetty nuorten talvilomatapahtuma Reaktori tarjosi pakkasen puraiseman pääkaupunkiseudun lomanviettäjille puolen hehtaarin verran tekemistä lämpimissä sisätiloissa. Tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana lähes 10 000 nuorta, joille nelisenkymmentä toimijaa tarjosi toiminnallista tekemistä muun muassa liikunnan, pelien ja käsillä tekemisen parissa. Suosituimpia toimintapisteitä olivat liikunnalliset toiminnat, kuten futissimulaattori ja tanssiopetus sekä Rodeoankka, johon riitti jonoa tapahtuman ensihetkistä loppumetreille.

Nuorten ääni -toimituksen pisteellä nuorten pikahaastatteluissa vieraili päättäjiä ja vaikuttajia, joilta nuoret kyselivät asioita laidasta laitaan mm. heidän työstään ja harrastuksistaan. Apulaispormestari Nasima Razmyarilta kysyttiin kysymyksiä mm. leipäjonoista ja nuorille suunnatuista palveluista sekä neuvoja opiskeluun nuorille, jotka kärsivät motivaation puutteesta. Kansanedustaja Simon Elo puolestaan sai vastailla mm. ruotsin kielen asemaa koskeviin kysymyksiin. Nuorten ääni-toimituksen pisteellä tehdyt pikahaastattelut videoitiin ja videot tulevat nähtäville Nuorten Ääni toimituksen youtube-kanavalle: https://www.youtube.com/user/nuortenaani/videos?disable_polymer=1

Reaktorin päätösbileitä juhlitaan lauantaina 24. helmikuuta Kulttuuriareena Gloriassa klo 18–22. Päätösbileiden ikäraja on 13–17-vuotta.

Reaktori järjestettiin tänä vuonna jo neljättätoista kertaa. Tapahtuman toteutti Helsingin kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä pääkaupunkiseudun muiden nuoriso- ja kulttuuritoimien kanssa. Mukana oli nelisenkymmentä eri toimijaa kansalaisjärjestöistä urheiluseuroihin.

Reaktori 21.–23.2.2018

Helsingin messukeskus
Messuaukio 1
00521 Helsinki

Sisäänkäynti eteläisestä sisäänkäynnistä

n/a